Foto oleh Ustaz Jumat Abd Razak albelurani.

Rasanya hanya sekitar 3 minggu membincang dan mengatur sebahagian program sempena kunjungan Persatuan Ulama’ Malaysia Negeri Selangor (PUMSEL) ke Sabah, maka pada hari jumaat malam sabtu lepas, berlangsung pertemuan mahabbah dan muzakarah diantara PUMSEL dan PUM Sabah di Hotel Shangri-La Bandaran Berjaya.

Pertemuan mahabbah berkenaan diatur diadakan bagi mengeratkan silaturrahim, mencambah idea bagi mengatur aktiviti-aktiviti dakwah di kedua-dua negeri dan perkongsian maklumat diantara dua negeri. PUMSEL diketuai oleh Ustaz Mohamad Zamri Mohamad Shafik selaku pengerusinya bersama lapan lagi anggota lain, sementara PUM Sabah diketuai oleh Ustaz Haji Muchlish Ali Kasim bersama AJK dan ahli yang lain.

PUMSEL dalam rangka kunjungan dakwah ke Sabah, mengisi beberapa program termasuk ziarah ke JAKIM Sabah, misi dakwah di Pulau Mantanani Kota Belud dan kuliah maghrib serentak yang diadakan di lapan buah masjid serentak pada ahad malam isnin di sekitar Putatan dan Kota Kinabalu. Insya Allah, pertemuan dan program lain akan menyusul nanti.