Dua malam terakhir tadarrus di rumah Allahyarham Ustaz Haji Nahar dihadiri ramai sahabat-sahabat dan kenalan. Ada rakan-rakan guru membawa pelajar sekolah masing-masing.

Saya turut membawa siswa-siswi Maahad Tahfiz untuk membantu tadarrus dan menziarahi keluarga Allahyarham. Malam terakhir saya bawa 5 orang pelajar akhawat sedangkan malam sebelumnya lima orang pelajar ikhwah.

Malam kedua terakhir, setelah tadarrus saya diminta menyampaikan tazkirah berkenaan Allahyarham. Terkedu seketika kerana sebahagiannya sudah saya luahkan melalui blog ini. Hanya beberapa hadith dan ibrah daripada kisah Imam Ahmad bin Hambal yang menjadi pengajaran semua agar semua yang hadir dapat mempertahankan kebenaran walau digugat oleh musuh di kiri dan kanan.

Malam terakhir tazkirah ringkas disampaikan oleh Tuan Haji Khairan Untoh selaku Pengerusi Yayasan Amal Malaysia Cawangan Sabah, di mana Allahyarham adalah Naib Pengerusinya di Sabah. Tidak dapat dinafikan Ustaz Nahar antara aktivis yang memeriahkan gerak kerja Yayasan Amal di Sabah.

Di hujung majlis, pihak Yayasan Amal Malaysia menyampaikan sumbangan kepada keluarga Allahyarham yang diterima oleh anak sulung, Nasyraf Ideen bagi pihak keluarganya.

Sahabat-sahabat yang berkelebihan dan bersimpati juga boleh menyampaikan sumbangan terus ke akaun bersama Bank Islam Malaysia Berhad atas nama  Nashraf Ideen bin Nahar dan Norsidah binti Daris di nombor akaun : 100 160 202 535 15