Tarikh : 29 Jun 2013 (Sabtu)

Lokasi : Dewan Datuk Asmali Bachi, Maahad Tahfiz al-Quran wal-Qiraat Negeri Sabah

Bagi pihak maahad mengucapkan setinggi penghargaan kepada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) kerana sudi membawa datang ke maahad kami Brother Lim Jooi Soon, seorang pendakwah yang terkenal dalam bidang perbandingan agama. Saya sendiri satu ketika sekitar 6-7 tahun sudah pernah mengaji ilmu perbandingan agama dengan beliau juga anjuran JAKIM, dalam siri Training of Trainer.

Alhamdulillah, warga maahad mendapat banyak input dan manfaat terhadap ceramah yang disampaikan. Insya Allah sekiranya ada kesempatan lain, akan bertemu lagi. Sebagaimana yang disebutkan oleh puan pengetua, aktiviti-aktiviti bersifat keilmuan seperti ini wajar diberi keutamaan apatah lagi kesemua siswa siswi kami yang menghafaz al-Quran ini bakal berhadapan dengan masyarakat yang pelbagai warna.

Terima kasih juga buat sahabat saya Ustaz Fadhli Amat dan rombongannya yang sudi menjejakkan kaki ke sini. Insya Allah kerjasama lebih erat selepas ini.

Lim Jooi Soon @ MTQQNS (1) Lim Jooi Soon @ MTQQNS (2) Lim Jooi Soon @ MTQQNS (3) Lim Jooi Soon @ MTQQNS (4) Lim Jooi Soon @ MTQQNS (5) Lim Jooi Soon @ MTQQNS (6) Lim Jooi Soon @ MTQQNS (7) Lim Jooi Soon @ MTQQNS (8) Lim Jooi Soon @ MTQQNS (9) Lim Jooi Soon @ MTQQNS (10) Lim Jooi Soon @ MTQQNS (11) Lim Jooi Soon @ MTQQNS (12) Lim Jooi Soon @ MTQQNS (13) Lim Jooi Soon @ MTQQNS (14) Lim Jooi Soon @ MTQQNS (15) Lim Jooi Soon @ MTQQNS (16) Lim Jooi Soon @ MTQQNS (17)