Tarikh : 14 Jun 2014

Lokasi : Kg. Kunak Jaya, Kunak

Kami dimaklumkan kebakaran berlaku pada 9 Jun lepas dan mengorbankan sepasang suami isteri. Kesempatan berziarah ke daerah ini kami singgah menyampaikan sumbangan dan menyatakan simpati kepada keluarga mangsa yang juga tinggal berdekatan rumah tersebut.

***

KUNAK: Sepasang suami isteri rentung dalam kebakaran yang memusnahkan rumah mereka di Kampung Kunak Jaya di sini awal pagi Isnin. Ketua Bomba dan Penyelamat Daerah Kunak Jaafar Salleh berkata mayat Jumaidi Sakka, 50-an, dan isterinya Dahati Juma, 50-an, dijumpai di ruang dapur rumah berkenaan oleh pasukan bomba yang memadamkan kebakaran itu.

Beliau berkata sebuah jentera bersama enam anggota dikejarkan ke tempat kejadian sebaik menerima panggilan pada pukul 1.08 pagi.

“Semasa tiba di tempat kejadian, api sedang marak namun pasukan kami berjaya mengawal dan memadamkan kebakaran sepenuhnya pada pukul 1.40 pagi. Selesai memadamkan api, kami menemui kedua-dua mayat suami isteri yang rentung di bahagian dapur rumah,” katanya.

Beliau berkata ketika kejadian pasangan itu tinggal berdua di rumah.  Punca kebakaran dan anggaran kerugian masih disiasat. Mayat mangsa dihantar ke Hospital Kunak untuk bedah siasat. – Sumber : Mstar

Kebakaran @ Kunak (1) Kebakaran @ Kunak (2) Kebakaran @ Kunak (3) Kebakaran @ Kunak (4)