IMG-20131126-WA0058

Hujung minggu sudah, saya dimaklumkan ada satu pertemuan kecil-kecilan di Shah Alam menemukan beberapa para asatizah dan aktivis dakwah yang pernah berkhidmat di Sabah dan kini mereka sudah berpindah ke Malaya.

Meskipun liqo’ ini dalam bilangan yang kecil namun hasrat mereka cukup besar untuk melihat dan membantu kerja dakwah di Sabah. Antara perkara yang dibincangkan ialah berkenaan proses mengatur program dakwah, bantuan ekonomi bagi menggerakkan dakwah dan sebagainya.

Sekadar menyebut beberapa nama, antara yang terlibat ialah Drs Zainuddin @ Cikgu Din yang pernah berkhidmat di Keningau, Ustaz Wan Azhar yang pernah bertugas di beberapa daerah di Sabah, Cikgu Jefry dahulunya di Politeknik Kota Kinabalu, Ustaz Zulhazmi Osman yang dahulunya berkhidmat di Kota Kinabalu dan nama-nama lain.

Maklumat yang sampai ialah, ramai kalangan alumni ini berminat hadir tetapi berhalangan pada saat akhir. Sebahagian lagi meski tidak dapat hadir bersetuju memberi komitmen menurut kemampuan masing-masing. Cikgu Din dan Ustaz Wan Azhar akan menjadi teraju penting dalam misi ini. Jika ada alumni pendakwah Sabah yang membaca maklumat ini dan berminat membantu sama, hubungi Ustaz Wan Azhar 019-9619876 /019-9243951.