Tarikh : 6 Jun 2013 (Khamis)

Lokasi : Pejabat SLDB, KK Time Square.

Suatu tempat, Rasulullah SAW melihat petani sedang bercucuk tanam, sesudah ditanam terus dituai ketika itu juga. Begitulah seterusnya sebaik sahaja habis dituai berbuah lagi dan dituai lagi.. Melihat tamsilan aneh itu Nabi SAW bertanya kepada Malaikat Jibril AS : Wahai Jibril, apakah maksud semua ini?

Jawab Jibril AS : Demikianlah perumpamaan pejuang-pejuang yang berjihad pada jalan Allah. Satu kebajikan dilipat kali gandakan pahalanya sehingga 700 kali handa. Demikian juga apa yang mereka dermakan akan dibalas oleh Allah SWT.

Apa sumbangan kita untuk perjuangan menegakkan agama Allah SWT ini? Apa yang kita lakukan untuk maslahat masyarakat kita? Sebahagiannya terjebak dengan permainan dunia ini sehingga lalai daripada menegakkan hukum asas agama pada dirinya sendiri. Mengabaikan solat, tidak mahu menuntut pendidikan fardhu ain.

Israk Mikraj @ SLDB (1) Israk Mikraj @ SLDB (2) Israk Mikraj @ SLDB (3) Israk Mikraj @ SLDB (4) Israk Mikraj @ SLDB (5) Israk Mikraj @ SLDB (8) Israk Mikraj @ SLDB (9) Israk Mikraj @ SLDB (10) Israk Mikraj @ SLDB (11) Israk Mikraj @ SLDB (12)