Rawatan Darussyifa' Lok Kawi (5)

Tarikh : 25 Mei 2013 (Sabtu)

Tempat : Pusat Rawatan Darussyifa’ Lok Kawi 

Pusat rawatan ini semakin galak menerima tetamunya. Selepas sesi rawatan malam tersebut, kami memutuskan agar lebih konsisten khidmat rawatan pada sabtu malam ahad selain jumaat malam sabtu yang telah berjalan sebelum ini.

Dua perkara untuk menyebarluaskan pengubatan Islam ini. Pertamanya, kami akan mengadakan jaulah dakwah ke daerah Keningau pada hujung bulan jun insya Allah. Jangkaannya, sabtu dan ahad, bergerak pada petang sabtu, ceramah serentak pada malamnya di beberapa buah masjid dan esoknya pengubatan terbuka di sebuah masjid terpilih.

Kedua, pada ramadhan nanti kami bercadang memakmurkan pusat rawatan ini dengan solat tarawih dan witir yang akan dibuka kepada masyarakat yang berminat hadir. Objektifnya agar Darussyifa’ lebih dikenali dan mesra masyarakat. Insya Allah pada ramadhan jika rancangan berjalan lancar, selepas majlis tarawih dan witir itu boleh diadakan sesi rawatan jika ada pesakit.

Ini jadual rawatan setakat ini :

Jumaat : 8.00 – 11.30 malam

Sabtu : 9.00 pagi – 12.00 tengahari  & 8.00 – 11.30 malam

Sila bawa air mineral untuk dibacakan zikir-zikir dan doa yang ma’thur. Rawatan adalah percuma. Walaubagaimanapun sumbangan adalah dialu-alukan.

Rawatan Darussyifa' Lok Kawi (1) Rawatan Darussyifa' Lok Kawi (2) Rawatan Darussyifa' Lok Kawi (3) Rawatan Darussyifa' Lok Kawi (4)