Tarikh : 26 Mei 2013

Lokasi : Rumah Pengantin Perempuan @ Kg Pangkalan Abai Kota Belud

Alhamdulillah, konvoi kami rombongan dari Surau Riyadhus Solihin Taman Austral diketuai oleh Ustaz Mohammad Suaid tiba di lokasi pada jam 11.45 pagi. Rombongan kami sekitar 30 orang dengan beberapa kenderaan, bertolak dari surau sejam setengah sebelum itu.

Ustazah Marina adalah rakan baik isteri saya, mengajar bersama-sama di Pusat Pendidikan Islam an-Nur Kepayan, bersebelahan Surau Riyadhus Solihin Taman Austral sejak beberapa tahun lalu. Sebenarnya kami sampai di perkarangan rumah berkenaan, pengantin perempuan belum bersedia. Jadi foto terakhir yang dimuatkan di dalam blog ini saya copet dari fb beliau sendiri.

Sesuatu yang mencuit hati saya apabila melihat pinggan bersalut plastik, biasanya bertujuan untuk memudahkan urusan pihak dapur. Tidak perlu cuci pinggan, buka plastik dan buang sahaja. Sebenarnya, ini mengingatkan amalan semasa belajar di Mesir dahulu yang menggunakan kaedah yang sama.

Tahniah kepada suami isteri yang baru disatukan. Semoga Allah SWT memberkati keluarga ini.

Kenduri Marina (1) Kenduri Marina (2) Kenduri Marina (3) Kenduri Marina (4) Kenduri Marina (5) Kenduri Marina (6) Kenduri Marina (7)

marina