Rawat @ Petagas

 

Tarikh : 27 Januari 2013 (Ahad)

Masa : 3 petang

Lokasi : Kg Petagas, Putatan

 

Sedang kami makan-makan di Sembulan setelah selesai rawatan di Masjid Negeri, Ustaz Nazri menerima satu panggilan kecemasan perihal kejadian gangguan yang berlaku ke atas seorang cikgu di sebuah rumah sewa di Kampung Petagas. Saya dimaklumkan ini bukan rawatan kali pertama, kerana mangsa pernah menerima rawatan sebelum ini dan Ustaz Nazri menjadi perawatnya.

Setelah diruqyah oleh Haji Dzul, memang kedapatan simptom-simptom tertentu pada diri mangsa sehingga beliau muntah-muntah. Sementelahan itu, makhluk halus berkenaan mendakwa otai mereka berada di tubuh seorang lagi iaitu kakak kepada mangsa. Tiba-tiba sahaja, si kakak turut tumbang dan meracau. Lebih kuat berbanding si adik. Mujur saja kami datang berlima dan dibantu oleh ahli keluarga mangsa. Lebih banyak masa diambil untuk merawat mangsa kedua.

Alhamdulillah dengan kefahaman yang jelas pada keluarga mereka, musibah ini dihadapi dengan tenang. Kami turut mempelawa wakil keluarga ini agar dapat mempelajari pengubatan Islam melalui Darussyifa’.