Masjid Nur Ehsan Pekan Menumbok adalah masjid utama di daerah kecil Menumbok. Menurut rekod pejabat daerah kecil Menumbok, terdapat 2 buah masjid dan 17 buah surau keseluruhannya. Kedudukannya yang strategik menjadikannya rumah ibadah yang sering dikunjungi bukan sahaja oleh penduduk setempat, bahkan juga oleh para pelancong khususnya mereka yang menggunakan perkhidmatan feri dan bot laju Menumbok-Labuan.

Untuk ke terminal feri hanya memerlukan 10 minit berjalan kaki dari masjid ini. Masjid ini juga menjadi persinggahan ramai pemandu kenderaan untuk solat, beristerehat dan sebagainya. Maka sesungguhnya masjid ini dan seluruh pentadbirnya telah berjasa kepada seluruh pengimarahnya. Terima kasih kepada seluruh jawatankuasa masjid.

Masjid Pekan Menumbok (1) Masjid Pekan Menumbok (2) Masjid Pekan Menumbok (3)
Masjid Pekan Menumbok (4) Masjid Pekan Menumbok (5) Masjid Pekan Menumbok (6) Masjid Pekan Menumbok (7) Masjid Pekan Menumbok (8) Masjid Pekan Menumbok (9) Masjid Pekan Menumbok (10) Masjid Pekan Menumbok (11) Masjid Pekan Menumbok (12) Masjid Pekan Menumbok (13)