muallaf2

KOTA KINABALU, Tahniah dan syabas kepada Daerah Sipitang yang telah dianugerahkan Pengurusan Pentadbiran terbaik Saudara kita bagi tahun 2011 & 2012 dan mendapat tempat pertama dalam tilawah al-Quran dikalangan saudara kita Peringkat Negeri Sabah 2012 daripada 16 buah daerah yang mengambil bahagian pelbagai pertandingan antaranya majlis tilawah al-quran, hafazan, nasyid, kuiz, pidato dan forum sempena Konvensyen Pembangunan Saudara Kita bagi tahun 2012 yang berlansung selama 4 hari 3 malam di dewan Saadah Wisma MUIS, Kota Kinabalu. Tahniah juga kepada Kelas bimbingan saudara kita dari Al-Raudah Kota Kinabalu yang dinobatkan sebagai johan hafazan peringkat negeri Sabah 2012.

Berucap ketika merasmikan majlis penangguhan konvensyen itu Puan Hajah Zaiton OKK Hj. Anek Setiausaha Politik Menteri Di Jabatan Ketua Menteri yang mewakili Menteri Di Jabatan Ketua Menteri Dato Seri Nasir Tun Haji Sakaran mengingatkan umat Islam khususnya generasi muda agar tidak terjebak dengan muslihat musuh-musuh Islam semata-mata untuk melemahkan iman serta perpaduan masyarakat Islam yang menjadi tunjang kekuatan perpaduan umat Islam.

Tegasnya, musuh-musuh Islam akan terus sentiasa terus berusaha melemahkan kekuatan umat Islam terutama golong pelajar dengan pelbagai usaha mereka untuk menhancurkan pemikiran golongan tersebut.

Katanya, sebagai pelajar yang menjadi tunjang kekuatan pembangunan negera dimasa akan datang mereka harus ingat untuk menempis semua ini tidak semudah tetepi dengan kekuatan iman serta kekuatan akidah yang menjadi teras dalam menghadapi apa juga cabaran yang mendatang,tegasnya. Hadir sama pada majlis itu Timbalan Pengarah Jheains Haji Rumaling Epit dan Pengerusi Penganjur yang juga Ketua Penolong Pengarah Bahagian Dakwah Hajah Zaloha Haji Ahmad. – teks & foto oleh : Haji Ahmad Haji Yassin.

muallaf8 muallaf9 muallaf7 muallaf6

muallaf1muallaf5 muallaf4 muallaf3