Seorang wanita berusia 40an dirawat kerana gangguan jin di sebuah taman perumahan di Putatan beberapa hari kebelakangan ini. Melalui dialog dengan jin yang berada di dalam tubuh perempuan itu mendakwa mahu keluar balik ke tempatnya tapi tidak tahu jalan kerana tidak biasa dengan jalan di taman perumahan berkenaan. Ia kelihatan kebingungan kerana apabila soalan-soalan diaju kepadanya, dia tidak tahu apa-apa.

Sebenarnya kita tidak tahu hakikat sebenarnya. Boleh jadi dia bohong dan boleh jadi juga dia benar. Seperti mana manusia apabila dibawa ke tempat yang baru pertama kali dia sampai, ada kebarangkalian juga dia tidak tahu jalan pulang semula. Berkali-kali perempuan ini cuba muntah – kerana dia sekejap sedar dan sekejap hilang ingatan. Sesekali mengadu minta tolong agar dirawat dan dikeluarkan jin yang mengganggunya dan sesekali pula jin itu mendakwa selesa tinggal di tubuh perempuan berkenaan.

Hanya satu perkara yang jin berkenaan ingat, katanya : “Aku ingat ada pokok tarap dan di bawahnya ada batu-batu. Di sanalah kami tinggal”.  Dan lokasi tempat itu menurut tuan rumah ialah di salah kampung di Bongawan.