Tahniah kepada semua anak-anak, pengurusan Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) Pantai Barat Sabah (Putatan dan Sepanggar), beserta cikgu-cikgu dan ibu bapa yang telah menjayakan Alam Ria PASTI yang diadakan pada 1 Julai lepas di Sabah Trade Centre, Likas.

Sesungguhnya ia membawa makna yang besar kepada anak-anak itu sendiri, mereka menampilkan bakat-bakat Islami mereka, seperti melaungkan azan, khutbah, bernasyid, bercerita, menghafaz surah-surah lazim dan sebagainya. Saya kira ibu bapa yang pertama kali melihat dan membawa anak-anak mereka di pentas, akan merasa terharu dan teruja dengan kemampuan anak-anak kecil 4-6 tahun beraksi dengan batas syariat yang dianjurkan.

Suka saya menyatakan bahawa ibu bapa yang menghantar anak-anak ke PASTI tidak akan kerugian dengan melihat kemampuan anak-anak sekecil mereka mampu membaca dn menghafaz doa-doa harian, berpenampilan menutup aurat, boleh menghafaz surah lazim, melaungkan azan sehingga ia dibawa dalam kehidupan mereka seluruhnya. Terima kasih kepada PJ Aminuddin Aling, Cikgu Mohd Nazri Sulaiman, Ustaz Mohamad Suaid, Ustaz Azman Talib dan seluruh jentera yang menjayakan majlis ini sehingga ke akhirnya.