Menurut keputusan perbincangan AJK Syukbah Dakwah Masjid Negeri Sabah  baru-baru ini, mesyuarat masih lagi membuka peluang kepada orang ramai yang berminat untuk menyertai kelas pengubatan Islam (KPI) anjuran Syukbah Dakwah.

Pada pagi semalam, berlangsung taklimat kepada mereka yang hadir yang disampaikan oleh Yang Mulia Ustaz Haji Muchlish Ali Kasim dan Ustaz Nik Anwar Zakaria. Taklimat yang berlangsung di Bilik Kuliah 2 Masjid Negeri Sabah, dengan menyentuh objektif dan suasana masyarakat semasa. Berdasarkan pengalaman, ramai orang yang berjumpa untuk meminta rawatan khususnya berkaitan gangguan makhluk halus.

Ia bukan semata-mata jin dan gangguan makhluk halus sahaja, bahkan ia mempunyai kaitan yang sangat hampir dengan soal aqidah dan keimanan kepada Allah SWT. Bayangkan Rasulullah SAW pernah menyebutkan tentang dosa-dosa besar dan meletakkan sihir sebagai dosa besar yang kedua selepas syirik. Pengubatan Islam ini juga sebenarnya sangat berpotensi dengan peluang dakwah kepada masyarakat, jadi kepada pembaca blog ini di sekitar Kota Kinabalu, saya mengalu-alukan kebersamaan kalian dalam kuliah ini.

Kelas Pengubatan Islam (menangani makhluk halus) anjuran Syukbah Dakwah Masjid Negeri Sabah secara bersiri akan bermula pada 27 mei 2012, berterusan selama 10 minggu, setiap ahad antara jam 8 pagi sehingga 12 tengahari di bilik kuliah Masjid Negeri Sabah. Jika berminat boleh daftar pada 27 mei. Jumlah yuran pelajar baru ialah RM300 (kuliah + amali = 30 jam dalam 10 sesi). Pendaftaran RM50. Baki RM250 bayar secara ansuran. Pembimbing Ustaz Nik Anwar Ibn Zakaria. Pertanyaan sila hubungi Ustaz Amir Hussin – 013-8366475 atau Hj Pozi Awang – 019-8025254. Terima kasih. Sebarkan.