Sekolah Menengah Agama Toh Puan Hajjah Rahmah Kota Kinabalu terus mencatatkan keputusan cemerlang dalam PMR 2011 apabila 5 orang pelajarnya mendapat keputusan 9A dalam semua mata pelajaran, 2 orang mendapat 8A, 2 orang lagi mendapat 7A serta 11 orang memperolehi 6A hingga ke 5A.

Pelajar yang mendapat 9A ialah Assaiyidah Aisyah bt Saipuddin, Fiqriyah bt Mohd Kunarto, Mohammad Hafiz bin Hawaji, Sofiyyah bt Sarudin dan Satria bin Ali. Manakala dua orang yang mendapat 8A ialah Mohd Firdaus bin Azmih dan Noraisyah Syafiqah bt Yaakub. Seterusnya mereka yang mendapat 7A ialah Amira Athirah bt Hamjah dan Mohd Nur Syafiee bin Ag Juri.

Pengetua sekolah Tuan Haji Awang Omar Haji Pengiran Gana mengucapkan tahniah kepada semua pelajar yang memperolehi keputusan cemerlang dan kepada semua guru yang mengajar mata pelajaran dalam PMR 2010. Beliau berkata, kesungguhan guru dan pelajar berusaha untuk mencapai visi sekolah sebagai faktor utama kejayaan tersebut. Begitu juga kerjasama dan doa ibu bapa yang tidak henti-henti demi kemajuan anak-anak dan sekolah berkenaan.

Menyatakan rasa penuh kesyukuran kepada Allah, beliau turut merakamkan ucapan berbanyak terima kasih kepada Kerajaan Negeri Sabah, Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Negeri Sabah (JHEAINS) dan Yayasan Sabah yang terlibat dalam menyumbang ke arah kejayaan tersebut.