Tahniah kepada Ustaz Haji Ahmad Nasir Harun sekeluarga yang menimang cahayamata keempat sebulan lalu. Istimewanya, tarikhnya berhampiran dengan tarikh kami menerima cahayamata keenam Ramadhan lalu. Sementara isteri saya bersalin pada 17 Ogos bersamaan 17 Ramadhan, isteri Ustaz Nasir pula bersalin cahayamata perempuan pada 18 Ogos (tetapi) bersamaan 19 Ramadhan sekitar 8.30 malam.

Beberapa hari lepas, dua ekor kambing diimport khas dari Tawau untuk majlis aqiqah untuk Muhammad Danial. Ustaz Haji Muchlish diberikan penghormatan untuk menyembelih kambing berkenaan dan pada ahad semalam diadakan majlisnya. Seronok juga sesekali mendengar alunan rawi barzanji oleh suara-suara merdu seperti Ybhg Datuk Haji Mokhtar Rapok, Imam Saidin Arpha dan Ustaz Ibrahim Katibe.

Ia juga sekaligus majlis bergunting rambut, tahnik dan perasmian nama bayi berkenaan yang dilakukan oleh Ustaz Haji Muchlish sendiri. Mudah-mudahan nama itu sesuai dengan diri anak berkenaan, dan menjadi anak yang soleh serta berbakti kepada keluarganya. Sekali lagi tahniah untuk keluarga Ustaz Ahmad Nasir. Dapat juga anak Sabahan seorang.