Alhamdulillah, mulai minggu hadapan tazkirah zuhur setiap rabu di Masjid Negeri Sabah akan diadakan semula setelah bercuti selama 2 minggu. Tazkirah zuhur rabu ini diadakan sejak februari tahun ini dan berterusan tanpa putus kecuali 2 minggu kebelakangan kerana cuti hari raya aidil fitri. Sementara sepanjang Ramadhan lalu, tazkirah zuhur ditingkatkan kepada setiap hari kecuali pada jumaat.

Menurut Setiausaha Syukbah Dakwah, Tuan Haji Mohd Pozi Awang Insya Allah mulai minggu hadapan juga kuliah-kuliah selepas solat isyak akan bersambung semula. Isnin kuliah tasauf oleh Ustaz Haji Mohd Mursal Muchtar, selasa kuliah fekah oleh Ustaz Haji Muchlish Ali Kasim, rabu kuliah tauhid oleh Ustaz Haji Muchlish Ali Kasim, jumaat kuliah tahsin al-Quran oleh Ybhg Datuk Haji Mokhtar Rapok dan sabtu kuliah tafsir dengan bimbingan enam tenaga pengajar secara bergilir-gilir.

Mari kita buktikan komitmen kita kepada Islam dan rumah Allah dengan mengimarahkan majlis-majlis ilmu (selain solat berjamaah) seperti yang telah dimaklumkan. Alangkah baiknya amal ibadah seharian dapat dilakukan dengan ilmu yang benar. Harap dapat disebarkan kepada semua.