Suasana kelab atau studio Underground Gig

Pemuda PAS santuni anak muda underground

Rosli Yasmin

KUALA LUMPUR, 13 Jun: Ketua Dewan Pemuda PAS, Nasrudin Hasan berkesempatan bersama dengan anak-anak muda Chow Kit di Jalan Tunku Abdul Rahman di ibu negara semalam dan bertemu dengan kumpulan underground. Program yang di bertemakan “Chow Kit Kita” yang dianjurkan oleh anak-anak muda dan aktivis di sekitar Chow Kit dan Kuala Lumpur telah mengadakan berberapa aktiviti seperti pameran, menyanyi bersama, jualan baju dan lain-lain lagi.

Beberapa orang peserta program agak terkejut dan gembira dengan kehadiran Nasrudin dan sempat bergambar bersama-sama beliau dan rombongan. Selepas itu, rombongan pemuda PAS menjenguk kumpulan underground yang sedang mengadakan konsert mereka berhampiran di situ.  Anak-anak muda underground dan punk yang pada mulanya agak rimas dengan kehadiran Ketua Pemuda PAS yang memakai kopiah itu, akhirnya serasi dan biasa dengan penampilan itu.

Selain bersama-sama mengambil gambar, Nasrudin juga diberi peluang masuk ke dalam dewan konsert yang gelap, yang hanya disuluh oleh lampu neon yang bersimpang siur serta disantap dengan muzik-muzik punk dan underground. Turut menyertai Nasrudin ialah Khairul Faizi Ahmad Kamil (setiausaha), Kamaruzaman Mohamad (exco), Firdaus Jaafar (exco), Zamri As’ad Khuzaimi (exco) dan kepimpinan Pemuda PAS Wilayah Persekutuan.

Sumber foto : facebook Ustaz Nasruddin Hassan Tantawi

Ustaz Nasrudin : brother ni kata : Ustaz, rock rock juga, punk – punk juga tapi saya bersama dgn ustaz. kami sokong perjuangan Islam. dilehernya sedari awal saya perhatikan terlingkar mafla selamatkan Gaza biarpun telinganya penuh subang bertindik

Ustaz Nasrudin : Selamat datang ustaz ke kelab kami. kami sokong dan menyertai dewan Pemuda PAS, ustaz bantu kami ustaz, bimbing kami, kami tidak jahat, kami hanya mahu luahkan hasil seni kami. jgn jauhkan diri dari kami. jgn buang kami… itulah luahan perasaan awir yg berambut panjang tu, ermmm mcm rambut saya dulu – dulu 🙂