Semua ahli Lajnah Tashih al-Quran dan warga Unit Penerbitan al-Quran KDN berkesempatan berkunjung ke pejabat Amsyiq Gold Enterprise milik  Sheikhul Maqari Ustaz Haji Osman Hamzah, mantan Imam Besar Masjid Negeri Shah Alam. Kalimah AMSYIQ itu sendiri membawa makna Akademi Maqari Syifa Qurani.

Rupanya kunjungan kami ke pejabat AMSYIQ di Pangsapuri Bistari Persiaran Kemajuan, Shah Alam tempohari sedia disambut oleh petugas-petugas dan keluarga AMSYIQ. Sempena kunjungan kami juga diadakan sedikit majlis ringkas pelancaran Amsyiq Gold Coin oleh Dato’ Sheikh Haji Mohammad Nor Mansur, Pengerusi Lajnah Tashih al-Quran KDN.

Kami juga berpeluang mendengar taklimat ringkas berkenaan perkembangan semasa dinar emas dan melihat sendiri pameran dinar, emas dan perak. Selain itu, barangkali istimewa pertemuan berkenaan apabila kami bertemu dan beramah mesra dengan Dato’ Haji Syed Zainal Abidin Syed Mohd Tahir, Pengarah Urusan Proton Holding Berhad. Beliau memberitahu rancangan Proton untuk membuat perisian GPS yang dilengkapi dengan bacaan al-Quran, arah kiblat dan sebagainya.