Makan malam pada malam minggu diadakan bagi meraikan dua warga Unit Kawalan Teks al-Quran Kementerian Dalam Negeri yang berpindah ke tempat lain. Ustaz Haji Abdul Rani Osman yang sebelum ini Ketua Penolong Setiausaha (KPSU) unit ini berpindah ke Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin sebagai Imam Besar menggantikan Ustaz Hj Mohd Ali Sarbini.

Ustaz Haji Abdul Rani kalau tidak salah saya sempat bersama kami sekitar dua tahun. Dalam mesyuarat penyemakan teks al-Quran, beliau sentiasa hadir  bersama-sama kami. Selain itu, turut berpindah ialah saudara Mohd Zahid Mahpol, warga unit ini yang banyak bekerja keras dalam membantu mengedarkan bahan-bahan semakan bagi membolehkan mesyuarat berjalan lancar. Zahid berpindah ke bahagian lain juga dalam KDN setelah 6 tahun di unit ini.

Bersama Pak Yunus Hashim, Zahid sentiasa sibuk memastikan urusan-urusan teknikal seperti memaklumkan perjalanan mesyuarat, mengatur tiket kapal terbang, kenderaan pengangkutan dan sebagainya. Seperti kata Dato’ Sheikh Mohamad Nor Mansur malam itu, kedua-dua mereka telah melakukan sumbangan yang besar dalam unit ini serta banyak membantu ahli lajnah.

Selain semua ahli Lajnah Tashih al-Quran, turut hadir ialah warga Unit Kawalan Teks al-Quran bersama keluarga masing-masing. Terima kasih atas sumbangan Ustaz Rani dan Zahid, serta selamat bertugas di tempat baru masing-masing.