Abang Dzulkeflee adalah kenalan kami para siswa awal di Maahad Tahfiz al-Quran ketika kami tinggal berjiran selama 3 tahun di Grace Court Sembulan antara tahun 1997-1999.  Beliau dan keluarganya menjadi teman sembang dan susah senang kami ketika itu.

Sudah beberapa tahun, saya sendiri terputus hubungan dengan beliau apatah  lagi kami menyambung pelajaran. Dalam tempoh setahun kebelakangan inilah rasanya kami bertemu semula. Antaranya ketika saya menyampaikan tazkirah menjelang Ramadhan di Bahagian Audit Jabatan Pelajaran Sabah tahun lalu, saya bertemu semula dan berbual lebih panjang dengan abang Zul.

Pada 25hb Disember lalu, Abang Zul mengundang saya dan kawan-kawan lama untuk hadir ke kenduri kesyukuran sempena kelahiran anaknya yang ke-4 pada 1.11.2010 lalu dan juga sempena rumah barunya di Taman Sungai Wang, Kinarut. Selain keluarga terdekat, turut hadir dua rakan baik kami, Haji Yakob Jilun dan Imam Abdul Amir Mohd Arapa. Tahniah kepada abang Zul, isterinya Kak Rosnaini Sabli dan keluarga. Semoga berbahagia.

Semua foto diambil oleh anakanda Nuha Wafiyyah.