Sepanjang majlis berlangsung, saya hanya duduk sebentar. Asyik merayau ke seluruh dewan mengambil foto kenangan sempena Ma’al Hijrah 1432 ini. Pada saat-saat akhir majlis saya berada di hadapan mengambil foto penerima anugerah.

Saat YB Timbalan Ketua Menteri berangkat keluar dewan saya berada di sudut dewan sebelah hadapan. Tidak pula menyangka rupanya Qariah Antarabangsa Hajah Sharifah Khasif Fadzilah Syed Badiuzzaman berada tidak jauh dari kedudukan saya.

Maka ketika itu ramailah orang berebut-rebut untuk bergambar bersama-sama beliau sebagai kenangan. Saya berada di lokasi yang tepat untuk menggambar mereka bersama Hajah Sharifah Khasif. Tidak lama, kerana kemudian Hajah Sharifah ‘ditarik’ cepat keluar menuju ke bilik jamuan bersama tetamu. Ramai juga yang telah bersusun untuk bergambar terpaksa pulang hampa.

Saya pun bersama keluarga ke luar dewan menuju ke kereta. Tapi khabarnya, selepas jamuan makan, ramai sahabat-sahabat mengambil kesempatan untuk bergambar lagi. Melepaslah Abu Nuha. 🙂