IMG_2267Mesyuarat penyemakan teks al-Quran kali ini dihadiri oleh 29 daripada 35 ahli lajnah.

Mereka yang tidak hadir ialah Sheikhul Maqari Hj Othman Hamzah (Selangor), Dato’ Hj Idris Talib (Melaka), Sheikh Roslan Abd Halim (Kedah), Ust Khairul Anuar Mohammad al-Bakri (Terengganu), Ust Hj Hashim Othman (Perlis) dan Ust Aizi Abd Aziz (Terengganu).

IMG_2271esyuarat bermula pada malam Khamis di Hotel New Pasific , Kota Bharu dan dipimpin oleh Pengerusi Dato’ Sheikh Mohammad Nor Mansur al-Hafiz, yang juga Pengarah Jabatan Agama Islam Perak (JAIP).

Ahli lajnah kali ini dikehendaki menyemak kira-kira 36 juzu seorang, terdiri daripada bahan-bahan teks al-Quran, al-Quran digital, pen al-Quran dan al-Quran VCD. 

Alhamdulillah, penyemakan al-Quran kali ini berakhir awal daripada yang dijadualkan.

Menurut jadual asal ia berakhir pada tengahari sabtu. Tetapi memandangkan usaha keras ahli lajnah, sesi berakhir pada jumaat malam sabtu.

IMG_2263

IMG_2270Mesyuarat penangguhan diadakan pada malam itu juga pada jam 11.30 malam dan berakhir sekitar jam 1 pagi.

Sebelum mesyuarat berakhir, Dato’ Sheikh mewakili ahli lajnah menyampaikan sumbangan ikhlas buat saudara Md Zahid, staf Unit Kawalan Teks al-Quran KDN yang bakal mendirikan rumahtangga hujung Jun nanti. Untuk Zahid, selamat pengantin baru, semoga berbahagia.

IMG_2360