pc220189Tengahari semalam, saya ke pejabat EON untuk urusan kereta persona yang kemalangan sabtu lepas.

Tujuan utama untuk mengambil semua barang-barang terutama VCD dan CD yang berlambak di dalam kereta sekaligus mengetahui perkembangan kerosakan dan pembaikan yang bakal dijalankan.

Ringkasnya, esok pagi saya akan hadir sekali lagi untuk tandatangan borang persetujuan bagi menggantikan barang dan peralatan kereta yang rosak.

Tetapi menurut maklumat dan anggaran awal, kos kerosakan sekitar RM 7 ribu dan pihak workshop berharap dapat menyiapkan pembaikan kereta sebelum sambutan Tahun Baru Cina hujung Januari nanti.

Walaubagaimanapun, ia terpulang dengan jumlah kerosakan dan kecepatan pihak EON menghantar alat-alat ganti dari KL ke Labuan.

pc220164Ketika saya asyik mengangkat dan memindah barang semalam, pekerja workshop yang saya agak berbangsa kadazan @ dusun – berdasarkan lenggok cakapnya – sempat mencelah : “Ada gambar tok guru lagi tu!”

Maksudnya sticker Tok Guru Nik Abd Aziz, MB Kelantan @ al-Mursyidul Am PAS yang ditampal di cermin hadapan kereta persona jelas menarik perhatiannya. Nampaknya Tok Guru juga mula dikenali di Labuan.