Saya menerima amanah untuk menyampaikan maklumat ini kepada para pembaca sekalian.

Bagi pihak Ustaz Ithnin Hashim, (550701-10-6075) seorang guru di SMK Bandaraya juga aktivis Jamaah Islah Malaysia (JIM) dan Persatuan Ulama’ Malaysia (PUM) Cawangan Sabah, saya memohon ihsan saudara-saudara untuk memberikan sumbangan derma bagi meringankan beban bagi menampung kos perubatan anak beliau yang kini menderita sakit.

Syuhaib Ithnin (851019-14-5839) mengalami sakit ‘Adolescent Idiopathic Scoliosis’, iaitu penyakit bengkok tulang belakang. Itu yang dimaklumkan kepada saya oleh Dr Razin, sahabat di Hospital Likas apabila saya bertanya tentang istilah itu.

gambar-09-225Jumlah kos perubatan dinilai sebanyak RM18 ribu, bagaimanapun separuh daripadanya ditampung oleh pihak UIA, di mana anak beliau menuntut kini.

Mereka yang ingin terus menyumbang boleh bank-in ke dalam akaun BIMB 100 160 202 513 71 milik Ust Ithnin.

Sebaiknya,¬†hubungi Che’gu Jamil Dayan 013-8517282.

Saya tinggalkan pesan ini dengan bersama kita menghayati maksud hadith Rasulullah SAW :

“Sesiapa yang menyenangkan orang yang susah, Allah akan menyenangkannya di dunia dan di akhirat. Sesiapa yang menutup keburukan seorang muslim, Allah akan menutup keburukannya di dunia dan di akhirat. Allah akan sentiasa menolong seorang hamba selama ia berusaha menolong saudaranya”. (Hadith riwayat Muslim daripada Abu Hurairah RA.)